• Uzman Psikolog Iraz Toros Suman
  • info@iraztoros.com

Bir duyuru daha!!!

Son zamanlarda beni en cok heyecanladıran deneyimim bu olacak, eminim!!!Annece, psikologca, biz bize!!!Buyurun okuyun:

Annelere Yönelik Yaşantı Grubu

“Kendime zaman ayıramıyorum”.
“Anne olduktan sonra eşimle iliskimiz çok değişti”.
“Eşimle çocuğumuzun eğitimi konusunda uzlaşamıyoruz”.
“Eşimle çocuğumuzun sorumluluğunu yeterince paylaştığımızı düşünmüyorum”.
“Çocuğumla yeterince ilgenemediğim için sürekli suçluluk duyuyorum”.
…“Çocuğuma nasıl davranmam gerektiği konusunda sık sık kafam karışıyor”.
“Aynı anda her yere ve herkese yetişemiyorum”.

Bu cümleleri okurken “işte beni anlatıyor” diye içinizden geçiriyorsanız; çocuğunuz, eşiniz, işiniz ile kendi iç dünyanız arasındaki ilişkiyi koruyamıyorsanız, annelikle ilgili kaygılarınız ya da yaşadığınız güçlükler varsa, Annelere Yönelik Yaşantı Grubu size bir fırsat sunuyor.

Grup Çalışması Haftalık Plan:

1.Toplantı: Anne olmak, Eş olmak, Kadın olmak
2.Toplantı: Mükemmel Anne Fenomeni: Çocuğumun gelişimine katkım konusunda kaygılıyım
3.Toplantı: Annelik Sezgisi & Şüphe
4.Toplantı: Anne – Baba – Çocuk Üçgeni: Aile Olabilmek

– Süreç Değerlendirmesi –

Grup Çalışması Genel Bilgi:
Yaşantı, kişinin kendisi ve çevresiyle (ve diğer bireylerle) etkileşimi sonucunda edindiği deneyimdir. Yaşantı Grubu, grup üyelerinin birbirleri ile etkileşimleri sonucu geçirdikleri yaşantıların (deneyimlerin) nasıl anlamlandırıldığının farkına varılmasını, ifade edilmesini ve paylaşılmasını amaçlar.
Annelere yönelik yaşantı grubu, 90 dakikalık oturumlar şeklinde gerçekleştirilecektir. Grup çalışması 4 oturum (toplam 6 saat) olarak planlanmıştır. Grup çalışması bireylerarası ilişkilere odaklanır. Grup çalismasinda üyelerin birbirleriyle etkilesimi esastir. Yaşantı Grubu en az 5 en çok 10 kişi olacaktır.
Kimler Katılabilir?
Grup çalismasina isteyen herkes katilabilir. Katılım için tek koşul “anne” olmaktır.

Başlangıç Tarihi: 13 Nisan 2011, Çarşamba
Saat: 19:00 – 20:30
Süre: 4 Oturum
(13 Nisan, 20 Nisan, 27 Nisan, 4 Mayıs)

Yer:Hokus Pokus Çocuk Atölyesi, Yazmacı Tahir Sok. Yalı Apt. No: 24/1 Çatalçeşme – Bostancı / İstanbul

Bilgi: iraztoros@yahoo.com / asumanguner@gmail.com

Grup Liderleri:

Uzman Psikolog Iraz Toros Suman:
İstanbul Bilgi Üniversitelerinde aldığı psikoloji lisans eğitiminin ardından bir kadın sığınma evinin kurucu müdürlüğünü yaptı. Bu deneyim aile içi iletişim problemlerinin geldiği son noktaya şahit olmasını; böylece çocuklarla çalışmanın önemini kavramasını sağladı. Bu dönemde uzmanlığını tamamladı ve tezini “aile içi şiddet” üzerine oluşturdu. Kadın sığınma evinde kurduğu oyun odası herşeyin başlangıcıydı. Sağlık bakanlığı çalışanı olarak geçirdiği yıllarda çocuklarla ilgili ölçme-değerlendirme süreçlerinde aktif olarak yer aldı. Normal gelişim gösteren çocukların yanısıra farklı gelişim gösteren çocuklarla bol bol çalışma fırsatı bulan uzmanımız, 2009’dan beri “Iraz’ ın Oyun Grupları” adlı oluşumu ile alternatif eğitim modellerinden esinlenen aktiviteler yaratarak ebeveyn katılımlı oyun grupları düzenliyor. Toros Suman aynı zamanda,İstanbul’ da özel bir merkezde aile danışmanı olarak çalışmaktadır.

Uzman Psikolog Asuman Güner:
İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamladı. “Gestalt Terapi” & “Aile ve Çift” terapisi eğitimi aldı. Özel eğitime (otizm, asperger sendromu vb.) gereksinim duyan çocuklarla; suça sürüklenen ve tutukevinde bulunan ergenlerle; kariyer danışmanı olarak üniversite öğrencileriyle; anaokullarında 2-6 yaş grubu çocuklar ve onların aileleriyle çalıştı. Yeditepe Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünde “Gestalt Psikoloji”, “Grupla Psikolojik Danışma”, “Grupla Psikolojik Danışma Uygulamaları” dersleri vermekte; Nöron Sağlık Danışmanlık Merkezi’nde psikolojik danışmanlık yapmaktadır. http://asumanguner.com/

07 Nisan 2011 tarihinde Genel kategorisinde yazıldı.
1195 kez okundu.